Înapoi

Pericolele panourilor fotovoltaice ieftine

Pericolele panourilor fotovoltaice ieftine
Blog - 2022-05-05

Din cauza costurilor ridicate ale unei investiții în panourile solare, mulți se simt tentați să aleagă echipamente ieftine și firme mai puțin cunoscute. Mare atenție însă!

Din cauza costurilor ridicate ale unei investiții în panourile solare, mulți se simt tentați să aleagă echipamente ieftine și firme mai puțin cunoscute. Mare atenție însă! Aceste aspecte ne pot costa de fapt mult mai mult pe termen lung, din cauza pierderilor mari.Există o paletă largă de produse și prețuri pentru toate buzunarele, însă noi vă sfătuim să nu optați în mod automat pentru soluția ceea mai ieftină. Mai bine alegeți o firmă de încredere, cu echipă specializată care garantează calitatea, durabilitatea sistemului, și în același timp, eficiența în comunicare.


Iată câteva motive pentru care nu este o idee bună să alegeți panouri solare ieftine:

1. Puncte fierbinți
Unele panouri solare ieftine pot prezenta puncte de temperatură crescută. Acest lucru duce la degradarea panoului și la pierderea eficienței.

2. Straturi conectate necorespunzător
Straturile care conectează panoul trebuie să fie legate și sigilate bine astfel încât să nu intre umezeala, în caz contrar se deteriorează panoul și își pierde eficiența.

3. Sticlă ieftină ca element exterior
În cazul panourilor solare ieftine, deseori sticla folosită este de proastă calitate, iar acest lucru duce frecvent la crăpături și spargeri.

4. Deformități
Din cauza elementelor de slabă calitate folosite la panourile fotovoltaice ieftine, acestea se pot deforma, fiindcă ori centrul panoului, ori cadrul de aluminiu își poate schimba forma, iar acest lucru duce la reducerea duratei de viață a sistemului.

5. Radiațiile solare schimbă culoarea panourilor
Panourile ieftine se decolorează ușor, ca rezultat al unei reacții chimice. Rezultatul este iarăși scăderea eficienței.

6. Diode bypass deteriorate
În mod ideal, aceste dispozitive din interiorul panourilor solare fotovoltaice sunt protejate și rămân rezistente la condiții meteorologice și temperaturi extreme. Din păcate, panourile de calitate scăzută nu garantează acest lucru.

7. Lipituri necorespunzătoare
Panourile ieftine prezintă puncte fierbinți, fiindcă lipiturile nu sunt realizate în mod corespunzător, la temperaturi adecvate, ceea ce duce la defecte în timpul utilizării.

8. Pericol de incendiu
Din fericire se întâmplă rar, însă reprezintă un pericol real, panourile ieftine prezintă un risc crescut de a lua foc.


Așa că, vă sfătuim, ca la luarea deciziei să luați în considerare și punctele de mai sus, nu numai bugetul alocat. Nu uitați, urmează să faceți o investiție pe 25 de ani!Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: EUR
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare