Înapoi

Cum să alegem panouri fotovoltaice

Cum să alegem panouri fotovoltaice
Blog - 2019-04-26

V-am adunat câteva aspecte importante în alegerea panourilor

Aspecte de avut în vedere când alegem un sistem de panouri fotovoltaice

Revenim cu un nou epizod de sfaturi și idei, aspecte de luat în seamă la achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Am ales să vă selectăm în câteva puncte ponturi de la profesioniști:

DURABILITATEA PANOURILOR De multe ori ne întreb clienții, cât de rezistente sunt panourile fotovoltaice la intemperii- grindină, zăpadă, furtună ș.a.m.d. Să vă răspundem: tehnologia producției acestor panouri a avansat foarte mult în ultimele decenii și materialele folosite sunt adaptate să suporte aceste situații (sunt fabricate din sticlă călită).

PREGĂTIREA ACOPERIȘULUI Înaintea montării unui sistem de panouri este bine să avem în vedere calibrarea acoperișului la sarcină. Deși noile panouri nu au o greutate însemnată este totuși bine să consultați cu un expert, și la nevoie să reparăm, pregătim acoperișul înainte de montare. Asta vă ferește de surprize neplăcute și costuri ulterioare.

ÎNTREȚINERE Se pune întrebarea, cum întreținem panourile și asigurăm eficiența lor? Cele mai multe panouri necesită o întreținere minimă (de ex. îndepărtarea zăpezii), de curățare. Noile modele sunt deja proiectate cu o funcție de curățare, care ajută la îmbunătățirea performanței.

POZIȚIA OPTIMĂ Panourile fotovoltaice funcționează cel mai bine când au un unghi de înclinare optim (unghiul optim pentru captarea radiației solare este între 15-55 grade). Înainte de montare este recomandat să cereți părerea unui expert, care calculează poziția optimă concretă, adaptată la casa voastră și necesitatea de energie.

AMORTIZAREA INVESTIȚIEI Experții spun că investiția într-un sistem de panouri fotovoltaice se amortizează în 3-7 ani din cei 20-25 ani de exploatare, în funcție de capacitate și consum.

ECHIPĂ PROFESIONALĂ Întrucât aceste sisteme sunt proiectate să fie durabile și eficiente, este foarte important să alegeți o echipă cu experiență. Vă ferește de neplăceri și reparații ulterioare și vă asigură un sistem performant.

PANOURI DE CALITATE În cazul acestor sisteme este foarte important să vă gândiți pe termen lung (20-25 de ani)! Sunt branduri de încredere, care au dovedit de-a lungul anilor. Nu uitați, un sistem ieftin costă mai mult pe termen lung din cauza reparațiilor și pierderilor de producție.

Sperăm că v-am ajutat cu aceste informații. Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

Zile însorite!Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: EUR
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare